https://www.trappenfabrikanten.nl/leden
 
 

Wat leveren NTF bedrijven?

Leden van de branchegroep Nederlandse Trappen Fabrikanten (NTF) fabriceren een breed scala aan trappen met een diversiteit aan gecombineerde materiaalsoorten. Meestal is staal of roestvaststaal het basismateriaal, vaak gecombineerd met hout, glas, natuursteen, messing en aluminium. Het onderscheidend vermogen van de leden ten aanzien van ontwerp, uitvoering en materiaalgebruik is echter groot.

Functies van trappen

Trappen hebben twee uiterst belangrijke functies binnen gebouwen met een woon-, werk- of accommoderende bestemming. Enerzijds om ervoor te zorgen dat niveaus en etages veilig bereikt kunnen worden en anderzijds dat deze in geval van een calamiteit veilig verlaten kunnen worden. Omdat het interne en externe ontwerp van een gebouw sterk wordt bepaald door de aanwezige trappen, is design een steeds belangrijker factor.

Kwaliteit van trappen

De trappenfabrikanten vinden kwaliteit en veiligheid zo belangrijk, dat zij elkaar gevonden hebben in een brancheorganisatie om hier gezamenlijk aan te werken. Kennisoverdracht en opleiding zijn centrale activiteiten van de NTF, met als uiteindelijke doelstelling om de wensen en eisen van architecten, aannemers en andere opdrachtgevers in gezamenlijk overleg te vertalen naar een functioneel, veilig, aansprekend en -indien gewenst- uniek ontwerp, dat op de juiste wijze wordt gemonteerd.

Veiligheid van trappen

De brancheorganisatie voelt zich bijzonder betrokken bij het verantwoord toepassen en monteren van trappen en trapconstructies. Trappen maken en plaatsen is een vak apart, met specifieke deskundigheid en maatwerk ten aanzien van constructie, montage, materiaaltoepassing, oppervlaktebehandeling en design. De activiteiten van de branchegroep zijn dan ook gericht op optimalisatie van de genoemde disciplines.