https://www.trappenfabrikanten.nl/faq
 
 

Veelgestelde vragen

Wat kost een stalen trap? 

Antwoord: Het is onmogelijk om op deze vraag een direct antwoord te geven. De prijs van een stalen trap is sterk afhankelijk van de vorm en uitvoering, de te gebruiken materialen en montagedetails. In goed onderling overleg worden deze aspecten besproken, zodat er een gerichte prijsopgave kan worden gedaan. 

Welke gegevens moeten wij aanleveren om een gedegen offerte te ontvangen? 

Antwoord: Plattegronden en doorsneden van de situatie, eventueel aangevuld met foto’s. Maar het allerbelangrijkste is dat u een idee heeft wat voor soort trap u wenst met de te gebruiken materialen. Dit alles kan ook in een onderling gesprek afgestemd worden.

Wat is de levertijd van een stalen trap? 

Antwoord: De levertijd is redelijk afhankelijk van wat uw wensen zijn, maar gemiddeld genomen zal dit liggen tussen de 6 à 8 werkweken na opdracht en het kunnen meten van de benodigde maatvoering in het werk.

Wat voor soort stalen trappen zijn er? 

Antwoord: Er is een diversiteit aan soorten stalen trappen zoal steektrappen, spiltrappen, wenteltrappen, kwarttrappen en dit ook weer in diverse uitvoeringen. De beschikbare ruimte bepaalt voornamelijk wat voor type trap er het beste zal passen. 

Zijn er voorschriften waaraan een stalen trap moet voldoen? 

Antwoord: Afhankelijk van de functie van het gebouw en eventuele bezetting, gelden er zelfs zeer dwingende omschreven wettelijke eisen. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en de NEN 3509.

Wat zijn uw leveringsvoorwaarden? 

Antwoord: Alle stalen trappenbouwers die aangesloten zijn bij de NTF zijn ook lid van de Metaalunie. Deze bedrijven zullen dan ook de leveringsvoorwaarden van de Metaalunie hanteren.

Wat voor soort combinaties zijn er mogelijk in materiaalkeuzes? 

Antwoord: De basis van het trapframe zal altijd van staal of roestvaststaal zijn. Hierbij kunnen houten, natuursteen, betonnen of zelfs glazen treden worden gebruikt. Het leuningwerk op de trap kan uitgevoerd worden in staal, roestvaststaal, messing of aluminium, ook weer in combinatie met glas of hout.

Wat is de afwerking van de stalen trap? 

Antwoord: Het staalwerk van de trap en/of leuningwerk kan op diverse manieren worden behandeld, maar het meest voorkomend is thermisch verzinken of poedercoaten in een RAL kleur. Indien de trap en/of leuningwerk van roestvaststaal zal zijn, is in het algemeen de afwerking hiervan geslepen en geborsteld in korrel 320.