https://www.trappenfabrikanten.nl/ntf-excursie-rotterdam-zaterdag-14-september-2019/n141c29
 
 
NTF excursie Rotterdam: zaterdag 14 september 2019
28 juni 2019
Nederlandse Trappen Fabrikanten
ntf-excursie-rotterdam-zaterdag-14-september-2019


C&C Highlights Rotterdam

 

Beste NTF-leden,

De NTF-leden en partners krijgen de unieke gelegenheid om van de Culturele en Culinaire highlights van Rotterdam te proeven. We hebben een heel mooi programma samengesteld voor zaterdag 14 september 2019.

Om 10:30 uur verzamelen we op ‘Vessel 11’ aan de Wijnhaven 101

Vessel 11 -of eigenlijk ‘Lightvessel Eleven’- is een voormalige mobiele vuurtoren die dienstdeed voor de kust van Engeland. Het schip ligt permanent aangemeerd in de Wijnhaven in Rotterdam en de eigenaar, die zelf op het schip woont, heeft het schip volledig omgebouwd voor horeca doeleinden, feesten en opnames van muziek.

Wij starten onze tour op het schip met koffie en -voor de liefhebbers- gebak. 


Vervolgens gaan we wandelend door de stad, met als hoogtepunten: de kubuswoningen, haven met ambachtelijke werf, de markthal, de Koopgoot en de Laurenskerk. Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden op deze route die toegelicht gaan worden. 

De lunch zal om 13:00 uur plaatsvinden.

Om 14.00 uur gaan we onze tour voortzetten door de stad en rond 16:00 uur gaan we per boot een tour door de haven maken.

Na de boottocht gaan we te voet van de Erasmusbrug naar het nieuwe uitgaanscentrum van Rotterdam namelijk het Witte de With-kwartier. Hier staat een heerlijk diner voor ons klaar en we brengen een groot deel van de avond in het restaurant door.
 
In eerdere aankondigingen is genoemd dat we per fiets de stad zouden verkennen. Op zaterdag 14 september is het erg druk in Rotterdam omdat er diverse festivals zijn. We hebben daarom het het programma hierop aangepast en gaan dus wandelen zodat we niet door de festivalprogramma’s worden opgeslokt. Men moet rekening houden op ongeveer 5 kilometer wandelen verspreid over de gehele dag. Wandelschoenen kunnen goed van pas komen. Indien er regen wordt voorspeld gaat de tocht gewoon door, echter een paraplu is dan wel een must.

We eindigen de avond in het restaurant en na het diner gaat ieder zijn eigen weg.


Parkeren kan het beste op de volgende locaties:

•    ParkBee Witte de With, Kromme Elleboog 37 3012 VM in Rotterdam
•    APCOA Parking Westblaak, Hartmansstraat 35 3012 VA in Rotterdam

U bent dan, na het diner, in de buurt van deze parkeergarages.


Indien u met het openbaar vervoer komt kunt u het beste op station Blaak uitstappen. Vessel 11 ligt op loopafstand van dit station. 

Overnachten kan natuurlijk ook 

•    Hotel Inntel, Leuvehaven 80 3011 EA in Rotterdam
•    Hotel CitizenM, Gelderseplein 50, 3011 WZ Rotterdam

De kosten voor deze dag bedragen € 120 per persoon ex-btw all inclusive, dus inclusief alle drankjes en eten (koffie, gebak, lunch, boot, borrel en diner). Een eventuele overnachting is op eigen gelegenheid.

Aanmelden

Indien u, eventueel met partner, aan deze dag wilt deelnemen, dan verzoek ik u zich voor 9 augustus a.s. aan te melden via info@trappenfabrikanten.nl

Graag vernemen we dan met hoeveel personen u wilt deelnemen en of er speciale wensen zijn voor wat betreft het eten (allergieën, vegetarisch, etc.).